Noul OCT Spectralis de la Heidelberg Engineering este disponibil la clinică

PUBLICAT

26 Jun 2012
Tomografia in coerenta optica (pe scurt, OCT) ne introduce in medicina de inalta tehnologie, unde progresele revolutionare in imagistica oftalmica au schimbat definitiv modul cum "vedem" retina si putem spune ca "vedem prin retina"! OCT revolutioneaza depistarea precoce si tratamentul afectiunilor oculare, cum ar fi gauri retiniene, membrane pre-retiniene, edem macular si afectarea nervului optic in glaucom.

OCT-ul SPECTRALIS de la Heidelberg Engineering, prin analiza de inalta rezolutie cross-sectionala a straturilor retiniene, ofera o baza solida in argumentarea diagnosticului, terapiei si managementul bolilor retiniene.

Tehnologia AutoRescan

Sistemul de scanare al retinei TruTrack creaza o reprezentare automata a retinei de fiecare data cand un pacient este consultat. AutoRescan foloseste aceasta reprezentare pentru a plasa automat scanarile ulterioare in exact aceeasi locatie ca si nivelul de referinta. Odata terminat procesul de scanare, AutoRescan va gasi automat locatia dorita, crescand capacitatea medicului de a observa adevarata schimbare in timp, in loc de a observa schimbarea rezultata in urma unei erori de aliniere.Imagine panoramica a retinei

Sistemul SPECTRALIS ofera patru optiuni de imagistica pentru a va extinde vederea asupra retinei cu scopul de a gestiona bolile dincolo de macula. Cu aceste unelte, medicii pot observa mai mult, diagnostica cu mai multa incredere si pot lua decizii de tratament, fiind mult mai informati.O panorama "desenata" cu ajutorul softwareului ART

Posibil doar cu sistemul SPECTRALIS TruTrack de scanare activa a retinei, softwareul ART permite operatorului sa "deseneze" o imagine in timp ce capul camerei se deplaseaza in jurul retinei. Imaginea panoramica rezultata, de inalta rezolutie,  se poate extinde 120 de grade in perimetrul retinei.

Vizualizarea retinei dintr-o perspectiva tridimensionala

Aplicatia OCT folosita pentru crea imaginea tridimensionala, foloseste un volum mare de imagini capturate cu OCT-ul si astfel acesta afiseaza o imagine tridimensionala a retinei. Acest lucru ii permite medicului sa vizualizeze structura tridimensionala a retinei si sa observe anomaliile din diferite unghiuri. Cu acest mod de vizualizare, medicii pot, de asemenea, sa observe conturul suprafetei retinei pentru variatii neobisnuite.

Recunoscuta ca fiind una dintre primele zece inovatii medicale, OCT este un instrument deosebit de valoros in diagnosticarea precoce a afectiunilor cu mare risc in pierderea ireversibila a vederii: degenerescenta maculara, retinopatia diabetica si glaucomul.

OCT-ul Spectralis este disponibil la clinica de oftalmologie "Prof. Dr. Benone Carstocea" - Laser Optics incepand cu luna iulie.